torstai 30. lokakuuta 2014

Hyvän tekijöitä

Sain tänään tehdä mielityötäni Rewell Centerissä: plankata kenkiä. Äitini piti tosi hyvää huolta kengistään, niin että tyttäreni vielä viime talvena taisi käyttää hänen 60-luvulla ostamiaan valkoisia talvinilkkureita. Plankkausgeenit ovat periytyneet aika hyvin. 

Meillä seurakunnan työntekijöillä oli hauskaa - kuten kuvasta näkyy. Kyseessä oli vaaleihin liittyvä tempaus: Hyvän tekemisen tori. Kenkien huollon lisäksi saatoimme puhdistaa silmälaseja, että näkee paremmin äänestää. Lisäksi ohikulkijoilla oli mahdollisuus täyttää kanttorien laatima virsivisailupaperi. Osallistuneiden kesken arvotaan lippuja Samuli Edelmanin ja Jukka Perkon konsertteihin. Tori on avoinna vielä huomenna Rewell-centerin toisessa kerroksessa. Seurakuntavaalien äänestyspaikka taas on ensimmäisessä kerroksessa.
Suvi Orvokki harjoittelee vielä

Suvi tuli paikalle vähän ennen kuin lähdin, ja opetin hänelle kenkien huollon perusasiat. En kuitenkaan jättänyt hänen käyttöönsä kiillotusta varten varaamaani villasukkaa, joten en usko hänen päässeen kenkien osalta aivan yhtä hyviin tuloksiin. Sen sijaan hänen vahvuutensa on saada ihmiset hyvälle tuulelle omalla erikoislaatuisella mutta hyvin toimivalla huumorillaan. 

Päivääni sisältyi myös varjoja, mutta turha niihin on jäädä kyyhöttämään. Viikon työpäivät tuntuvat nyt ulottuvan aina illan puolelle. Vielä pitäisi tehdä jotakin tänäänkin. Huomenaamulla kirjoitan jonkun tärkeän sähköpostin ja menen ehkä Vaasaan vasta lounaalle. Meillä papeilla ei ole työaikaa. Se tarkoittaa sitä, että pitkien päivien välissä pitää itse yrittää joskus tehdä myös lyhyempiä. Ei toisille jaksa tehdä hyvää, ellei anna myös itselleen aikaa lepoon ja iloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti