lauantai 10. tammikuuta 2015

Valkea lumi

Tänään oli lomapäivä. Iltapäivällä olimme hiihtelemässä Jurvan Rauhankankaalla. Siellä oli ihanan puhdas lumi ja hyvä latu. Mieleen tuli sykähdyttävä kokemus Jurvan kirkosta. Oli kirkas talviaamu ja menin toimittamaan messua. Olin päättänyt ottaa synninpäästön sanoiksi harvemmin käytetyt sanat: 

Olkaa turvallisella mielellä, 
sillä Herra sanoo kaikille katuville: 
»Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset,ne tulevat valkeiksi kuin lumi. Vaikka ne ovat purppuranpunaiset,ne tulevat valkeiksi kuin puhdas villa.»

Kun astuin kirkkoon, työtoverit kanttori Tuija Keltto ja suntio Raija Peuronen olivat harjoittelemassa laulua, joka on Pekka Heikkilän Suomalaisessa messussa:

Vanha talvikuva kotipihasta
Niin kuin on hanki valkoinen
kirkkaimman auringon alla
puhdistuu tunto ihmisen
armolle antautumalla.
Jokainen muisto kunniaton

pois kirjasta taivaan pyyhitty on 
kun kaikki synnit on anteeksi annettu
Jeesuksen ristin tähden.


Laulu kosketti syvälle sydämeen ja liikutuin kyyneliin. Saimme tuntea johdatusta kun toisistamme tietämättä vertasimme armon kokemusta valkeaan hankeen. Ja mikä valtava vapauttava armon sana! Siitä riemusta puhkeaa elämään uusia versoja.

2 kommenttia:

  1. Olet mielessäni, Maaria, tänään; olit eilenkin.
    Tuo laulu ja nuo sanat ovat kovin siunaavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pau! Sinäkin olet ollut mielessäni, ja juuri Arjiksen kanssa juttelimme blogistasi torstaina, kun olimme syömässä Loftetissa. Sitä on mukava lukea, kun se on elämänmakuinen.

      Poista