tiistai 24. marraskuuta 2015

Ei mitään järkeä


Eilinen keskipäivä kultasi horisonttia
Olimme kolme päivää mökillä. Hiihdimme ja saunoimme. No, minulla kyllä alkoi toisen hiihtolenkin jälkeen nousta kuumetta ja niinpä lopun aikaa lepäilin tikuten takkatulen paisteessa. Kotimatkalla aloin mieliä valkosipulilla tuliseksi höystettyä pizzaa. Kun on sairas, kannattaa yleensä noudattaa mielitekojaan, sillä niihin kätkeytyy syvä viisaus ja elimistön tarve.

Kotiin päästyä tutkin Kotipizzan valikoimaa netissä. On tuota yritystä tullut jonkin verran kannatettua. Pariloitu kananpoika -kotzone on ollut yksi suosikeistani, mutta jokunen kuukausi sitten havahduin siihen, että kananliha tuodaan Brasiliasta. Siinä nyt ei kerta kaikkiaan ole mitään järkeä, että lihaa rahdataan tänne maailman ääristä! Meillä syövät kissatkin ainoastaan kotimaista lihaa, välillä lämmintä ruokaa itse pyydystäen, välillä kylmiä leikkeleitä... Sitä paitsi suomalaisessa broilerinkasvatuksessa ei käytetä antibiootteja lainkaan. Valistuneet kuluttajat ovatkin nostaneet asiasta metelin, ja pizzaketju lupasi vaihtaa lihantuottajan tämän syksyn kuluessa kotimaiseen. Kauan se kestää.

Entä pizzapohjat sitten, ne valmistetaan Hollannissa. Ei kiitos. Päätettiin "paistaa" leipää. Olemme todenneet että kaupan kotimaisesta ruisleivästä saa erittäin maittavaa, kun sen ensin pakastaa, ja sitten kärtsäyttää rapeakuoriseksi uunin grillillä. Siihen päälle voita eikä muuta tarvita. Jälkiruuaksi ehkä terveysvaikutteisia karpaloita. Näillä mennään.

Tekisi mieli ajatella, että maailman asioihin pystyy  vaikuttamaan. Kaikkiin ei pysty, joihinkin pystyy. On myös olemassa suuria ja pieniä asioita - riippuu myös näkökulmasta mitkä ovat niitä isoja. Monet minulle pieniltä näyttävät asiat ovat jollekin tosi isoja. Jos työ loppuu tai elinkeinolla ei elä, se kouraisee elämän perusturvallisuutta. 

Myös ne maailmanluokan asiat, joista uutiset kertovat, ovat isoja ja huolestuttavia. Koen että noissa kauheissa asioissa ei ole mitään järkeä ja samalla totean, että järkeni ei riitä. Maailman kaikkinainen pahuus ja kierous järkyttää syvältä. Koetan jättää asioita ja kärsiviä ihmisiä rukouksessa suurempiin käsiin ja pyytää viisautta heille, jotka voivat noihin asioihin vaikuttaa. 

3 kommenttia:

  1. Kotipizzan FB-sivujen mukaan kananpoika olisi vaihdettu kotimaiseen marraskuussa, mutta kotisivujen mukaan se olisi brasilialaista. Täytynee uskoa että sosiaalisesa mediassa tiedotetaan ensin ja kotisivuilla sitten kun ehditään.

    VastaaPoista
  2. Olipa hyvä kun hoksasitte pitsan alkuperän!
    Kirjoitat hauskasti, tunnelmallisesti, kuten tämänkin jutun. Tuntuu, että olen itse mukana ja haistan suunnilleen leivän ja voin, takkatulen ja kuulen tikkuamisen kilinän (ethän käytä bambutikkuja? Itse en voi, kun ne katkeavat käsissäni :( )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on bambutikut kestäny hyvin, kun olen niin helläkätinen :) Mutta kun kolmosen tikut tylstyivät, ostin mersutikut eli ebenpuiset. Ne kilisevät kivasti. Kissat ovat tänä syksynä saaneet lämmintä ruokaa joka päivä. Vanha kissa on parempi ruuanhankkija ja tuo onnellisesti mouruten "pikkukissalle", joka sekin on jo mummo. Lapsenlapsiaan Sissi ei ole kylläkään nähnyt kun nämä asuvat Haminassa asti.

      Poista