tiistai 25. lokakuuta 2016

Luomakunnan hyvinvointi

Kysyimme tänään Namibian läntisen hiippakunnan piispa Veikko Munyikalta, miten hän ymmärtää mission, mistä on kysymys kun meidät on lähetetty. Hän sanoi, että kun Jumala loi maailman, hän totesi joka päivä, että hyvä tuli. Erityisen tyytyväinen hän oli luotuaan naisen. Jostain samanlaisesta on kysymys meidän missiossamme. Meidän tulee pyrkiä luomakunnan ja ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Siksi myös lähetystyössä tarvitaan erilaisia ihmisiä: opettajia, sairaanhoitajia, pappeja, maanviljelijöitä, insinöörejä ja niin edelleen.

Tämä kokonaisvaltainen näkemys lähetyksestä oli puhutteleva. Ei ole kyse vain ihmisen pelastumisesta iankaikkiseen elämään, vaan koko ihmisen elämä alusta loppuun on arvokasta, samoin luomakunnan eheys ja hyvinvointi. Piispa sanoi, että suomalaiset lähetyssaarnaajat ymmärsivät pian, että tarvitaan muutakin kuin julistamista, ja me saamme ottaa heiltä mallia.

Tänään tutustuimme myös vanhaan suomalaiseen lähetysasemaan Tsandissa, missä mm. Heikki Saari on työskennellyt. Heikki Saaren tytär Pirkko Känninen on retkikunnassamme mukana elämässä kokonaisvaltaisesti todeksi lapsuutensa sielunmaisemaa. Lapset olivat innokkaina koulussa suomalaisten rakentamassa rakennuksessa. Rakennus oli ihmeen vilpoisa, koska lämpö pääsi nousemaan välikattoon. Pihassa oli myös saunan virkaa toimittanut rakennus ja entinen uima-allas.

Viivähdimme ikivanhan valtaisan apinanleipäpuun varjossa ja kuulimme oksistosta historian havinaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti