keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Oikeassa olemisen hedelmä

Apostoli Paavali kirjoitti viisaasti galatalaisille (Gal.5), että Hengen hedelmiä ovat esimerkiksi ilo, lempeys ja kärsivällisyys. Tuollaisten hedelmien seurakunnissa ja yhteisöissä on varmasti niin hyvä ilmapiiri, että viihdytään ja ollaan. 
Jostain syystä oikeassa oleminen ei ole tärkeä ja tavoiteltava hedelmä. Ei auta kertoa, että olin kymmenen vuotta sitten oikeassa (varsinkaan jos kärsivällisyys silloin loppui ja ilo sammui). Paljon kuulee tällaista todistelua omastakin suusta.

Pakanain apostoli kirjoitti myös pahoista lihan hedelmistä. Juonittelu esimerkiksi on huonoa hedelmää, samoin kiihkoilu. Nostan nämä esiin, koska ne ovat mielestäni niin tavanomaisia ja tietyllä tavalla hyväksyttyjä. Oikeassa oleminen synnyttää mielestäni juuri juonittelua ja kiihkoilua.

Ei pidä olla niin usein oikeassa! 

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta. Inhoan itseäni ehkä eniten silloin, kun suustani pääsee: "Mitäs mä sanoin?" Ja se pääsee luvattoman usein. Hyvä viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo "mitäs sanoin" ei taida kuulua repertuaariini, mutta tapaan kotona olla aika kärkäs kyselemään kukahan on tehnyt näin typerästi. Se asenne on samaa juurta... Hyvää viikonloppua!

      Poista