torstai 10. toukokuuta 2018

Uusi resepti, perinteinen tulos

Havahduin siihen, että raparperit ovat jo 30-senttisiä ja työntävät esiin kukkavartta. Kiireinen kylvömies on hoitanut kauppa-asiat, koska minulla on ollut muutama kellonympärystän mittainen päivä tällä viikolla. Niinpä etsin uutta raparperipiirakkareseptiä, joka sisältäisi niitä aineksia, mitä sattuu olemaan. Kotikokki-sivustolta löytyikin resepti, jossa piirakkataikinaan sekoitettiin jogurttia. Päätin rohkeasti kokeilla. Korvasin turkkilaisen jogurtin lohkeavalla luonnonjogurtilla ja kreikkalaisella jogurtilla. 

Piirakkaa tehdessäni tajusin, että tämähän on oikeastaan keeki-kakkua. Äiti teki toisinaan pellillisen tuollaista nopeasti sekoitettavaa keekiä, jossa oli hapankermaa ja soodaa. Äidin keekin päällä oli aina fariinisokeria. Se olisi sopinut oivallisesti myös raparperin kanssa, mutta fariinisokerini oli niin kivettynyttä, että ehkä sitten ensi kerralla, jos saan fariinin vesitilkalla pehmenemään. 


Tässä odottelen kylvömiehiä kahville ja samalla olen tuhonnut melkoisen lohkareen raparperipiirakkaa. Hyvää ja pehmeää! 

Tämä oli hyvä oppi koko jäljellä olevaa elämää ajatellen. Joskus reunaehdot muuttuvat eikä voi käyttää entisiä aineksia ja toimia totutulla tavalla. Se pakottaa hakemaan jotain uutta. Tulee epävarma olo. Mutta kun tarttuu toimeen, saattaa tajuta, että tässä uudessa on sittenkin jotain vanhaa, tuttua ja turvallista. Ja vaikka mukana on jotain uutta, raikasta ja kirpeää, lopputulos saattaa palauttaa onnelliseen lapsuuteen. 

5 kommenttia:

  1. Niinhän se on kokatessa ja elämässä, ettei kaikkea tarvittavaa ole käden ulottuvilla. Sitten sovelletaan ja otetaan jotain muuta tilalle. Hetken murhe voi kääntyä suureksi iloksi.
    Oikein hyvää keväisen viikon jatkoa ja äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää äitienpäivää. Piirakka on jo syöty, mutta ehkä teen äitienpäiväksi uuden samaa reseptiä soveltaen.

      Poista
  2. Emäntäihmisellä on hyvä jos ja kun on joustava luonne niin että uskaltaa soveltaa! Itsecolen treenaillut ns. smoothien tekoa ja onpa yllättävää, että makoisaan marjasmoothieen voi lykätä lehtikaalta tai pinaattia!

    Hyvää äitienpäivää, Maaria🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää äitienpäivää! Ostin tänään turkkilaista jogurttia, mutta aion kyllä soveltaa äitienpäiväpiirakkaan nyt fariinisokeria. Miehet meillä kylvävät täyttä häkää, joten teen "äitienpäiväkeekin" jos kerkiän.

      Poista
    2. Vielä. Smoothiet ovat hyvin modernia ja terveellistä ruokaa. En ole itse vielä innostunut valmistamaan, mutta voisi olla mukavaa vaihtelua elämään.

      Poista