tiistai 18. joulukuuta 2018

Postin ja kirkon perustehtävät

Luulisi, että postin perustehtävä olisi kuljettaa postia. Mutta ei se taida ihan niin olla, ja siitä syystä tämä on jo toinen joulu, jolloin en kirjoita ystävilleni joulukortteja. Jos toiminta ei vastaa odotuksia, asiakkaalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin pelata niillä korteilla, joita hänellä olisi voinut olla. 

Viime vuonna kävi niin, että työtoverini lähetti tärkeän kutsun yhteiseen suunnittelupalaveriin hyvissä ajoin, mutta ykkösluokassa lähetetty kirje ehti perille vasta kahdeksantena päivänä, emmekä saaneet porukkaa koolle. Kyseessä oli siitä harvinainen ryhmä, että heistä vain harvalla oli sähköpostiosoite tai puhelin, joten posti oli avainasemassa tavoittamisen kannalta. Harmitti, ja päätin, että joulukortteja en lähetä. 

Tänä vuonna lähetin kymmenille ehtoollisavustajille kiitokseksi pienen Sanan aika -kirjasen hyvissä ajoin adventtitervehdyksen kanssa. En tiedä, onko sillä enää mitään merkitystä, mutta laitoin kirjeet työpaikalla Express -laatikkoon. Kuulin sitten, että leimasta päätellen postin kulku oli kestänyt 11 päivää ja postilähetykset saapuivat perille adventtisunnuntain jälkeen. Olin iloinen: Taaskaan ei tarvitse kirjoittaa joulukortteja. 

Postikortinkirjoittamislakkoni kuitenkin kohdistuu vääriin tahoihin, niin kuin lakot yleensäkin. Monet ystävät jäävät ilman ansaitsemaansa joulutervehdystä. Nyt kun on tiistai, eikä postia kuitenkaan jaettaisi koteihinne, päätinkin askarrella teille lukijat oheisen joulutervehdyksen. 

Päivällä satoi aivan ihania lumitolloja, ihan kuin postikorteissa. Ensimmäiset joululimput olivat miltei kypsiä, mutta laskelmoin, että ehdin ennen niiden palamista aloittaa joulukortin valmistelut. Ryntäsin ulos ottamaan kuvan joulukuusestamme, jonka lapsenlapseni on paappansa kanssa hakenut kotimetsästä, ja johon paappa on virittänyt laihialaiset jouluvalot, jotka miltei näkyvät. Valitettavasti kuvaan ei sattunut yhtään lumitolloa, mutta ne voi helposti kuvitella. Kuvaan kirjoitin sitten ihan itse teille jokaiselle sydämellisen joulutervehdyksen.

Hyvä joulu on sellainen, jossa hiljennytään etsimään Vapahtajaa. Toivottavasti hänestä puhutaan joulukirkossa, sillä kirkon perustehtävä on kertoa enkelien kanssa, että Vapahtaja on syntynyt ja hänet voi löytää - tai ehkä hän löytää sinut. 


4 kommenttia:

  1. Hyvää joulua myös sinulle!
    Ja kiitos kortista. Se tuli perille näinkin.
    Ps. Postin "palveluita" ei voi kehua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivahan oikeita kortteja on saada, ehkä posti petraa sen verran että niistä taas innostuu.

      Poista
  2. Kiitos Maaria ja siunattua Vapahtajan syntymäjuhlaa sinulle ja perheellesi 💕

    VastaaPoista