tiistai 30. toukokuuta 2017

Vuoden vessa

Viikko sitten löysin vuoden vessan, josta on kuva ohessa. Ei kylläkään ollut tarvetta käydä siellä sisällä. Sen sijaan piipahdin vastapäisessä huoneessa tapaamassa ortopedia. Hän onneksi sanoi varsin selkeästi, että suositus on, että tässä vaiheessa turvautuisin ensimmäiseen varaosaan, joka tulisi oikeaan polveen. Pääsee sitten pytyltäkin paremmin ylös. Olin vähän jännittänyt, että miten osaan asian päättää. Nyt ajattelin, että suositus on selkeä sana. Sain myös vastauksia kysymyksiini ja jatkoa kipulääkereseptille.

Luulin, etten pysty käyttämään Panadolia kummempia kipulääkkeitä, mutta työterveyslääkärin määräämästä suojalääkkeestä on ollut apua, ja olen voinut napsia jymäkkää tulehduskipulääkettä. Sen avulla taas olen pystynyt pesemään jo alakerran 16 ikkunaa (paitsi kamarin klaseissa on vielä sisäpuolella hommia), kantamaan osan sisäklaseista vintille, ja jopa käyttämään puutarhatarikkoa.

Leikkaus lienee joskus ensi syksynä. Yhteiskunta siis taas satsaa minuun. Mutta satsaammehan me ihmisrukat autoihinkin lotosta, bingosta ja hedelmäpeleistä puhumattakaan. Koen olevani autoa arvokkaampi. Oma tehtäväni on nyt pitää lihakset hyvässä kunnossa, että kuntoudun leikkauksesta nopeasti. Kesäinen marjastuskausi varmasti pitääkin huolen siitä, että saan tarpeeksi lihas- ja liikkuvuusharjoituksia. 

Tänään Suvilahden koulun kevätjuhlassa sain evästä marjastusmatkoille. Kiitos niistä. Pitäisikö tunnustaa: hyviä olivat. No, en ole vielä ihan kaikkia syönyt. Kevätjuhla pidettiin muuten Vaasan kirkossa ja koulun opettajat ja oppilaat olivat sen tyylillä rakentaneet. Hyvä mieli siitäkin! 

4 kommenttia:

  1. Sitkeä sissi tunnut olevan nivelrikosta (?) huolimatta. Vaikka niinhän se on, että liikkua pitää. Minä kitkuttelen grammasella Padadolilla ja kipugeelillä, kun on munuaisessa sanomista. Nuo yhteiskunnan panostukset saapi veronmaksajana ottaa vastaan hyvällä omallatunnolla. Ilman muuta myös heistä pitää huolehtia, jotka eivät syystä tai toisesta, ole voineet kantaa korttaan yhteiseen kekoon.

    VastaaPoista
  2. Hyvällä omallatunnolla saa ottaa vastaan yhteiskunnan satsauksia, mutta joskus on myös hyvä nähdä mitä kaikkea on saanut ja saa :)

    VastaaPoista
  3. Mulla on röntgenkuvien perusteella tehdyn diagnoosin mukaan keskivaikea nivelrikko - joka ei ole ikinä ollut kipeä niin merkilliseltä kuin kuulostaakin. Röntgeniin passitettiin, kun polvi turposi. Jostain luin, että nivel pitäisi vaihtaa ennen kuin rikko menee liian pahaksi. Mutta mistä minä osaan mennä asiaa vaatimaan, kun kipuja ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jalat ihan längellä, kun polvissa on jo niin paha virheasento. Toinen harkintaan vaikuttanut tekijä on se, että rustokudos oli kulunut pois jo sääriluun ja polvilumpion kohdalta. Vähän siltä tuntuikin, että luut kalisivat yhteen :) Uskoisin, että leikkaus kyllä aikanaan onnistuu, kunhan siihen asti säilytät hyvän liikuntakyvyn ja lihaskunnon niin että kuntoutuminen tapahtuu näpäsäkästi.

      Poista