sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Konstit on monet

Tänään yli 90-vuotias veteraani huikkasi korkealta parvekkeelta, että ootko tulossa meille. Sitten hän heitti mulle avaimet, jotka olivat kätevästi silmälasikotelossa ja kehaisi, kun sain kopin. Näin pääsin syntymäpäiville, vaikka ulko-oveen ei oltu ehditty laittaa ovipuhelinta tai -koodia. Minua oli odotettu ja olin tunnin verran myöhässäkin siitä mitä olin lupaillut. Kannatti mennä, oli mukava jutella, kun ei ollut kiire. Rukoiltiin ja veisattiinkin. 

Oma rippikouluryhmäni oli aamulla Vaasan kirkon messussa aloittelemassa rippikouluaan. Messusta tuli aika pitkä, kun olimme suunnitelleet siihen juontoja ja kanttori soitti hienoja välisoittoja. Oli se silti puolta lyhyempi kuin sanajumalanpalvelus Namibiassa. Ja minulta oli onneksi kellosta loppunut patteri. Saarnaa aloitellessani huomasin, että mikrofoni ei toimi. Vahtimestarit yrittivät selvästikin ratkaista ongelmaa äänipöydän äärellä, mutta muistelin että joskus näistä mikeistä on saattanut olla joku johtokin irti. Pyysin avustavalta papilta kannettavaa mikrofonia ja se ratkaisi ongelman. Myöhemmin vahtimestari totesi että ruotsalaisen seurakunnan rippilapset olivat saaneet käydä saarnastuolissa ja olivat nypänneet mikrofoninjohdon irti ja se on aika hankalassa paikassa. Voi voi, ei "meidän lapset" sellaista tekisi 😉
@Jouko Perälä
Huvittaa, kun ihmiset ovat olleet niin kauhuissaan siitä, jos autoihin tulisi seurantalaitteet. Itse kun olen ollut huomaavinani että Foreca tietää aina missä olen ja kertoo lähimmän sääaseman sään. Google taas tietää, että olen ollut kiinnostunut sähköautoista ja saan sopivia automainoksia. Lähes kaikki kuljettavat vapaaehtoisesti mukanaan mobiilia seurantalaitetta, jonka avulla meidät myös saatetaan löytää, jos eksymme. En itsekään ole innostunut autoihin laitettavasta mustasta laatikosta, mutta älämölöä voisi suhteuttaa. Monethan kertovat myös Facebookissa säännöllisesti missä kulloinkin ovat.

Tämän päivän Vanhan testamentin tekstissä Jesajan kirjassa luvataan että Herra itse opastaa meitä: Tässä on tie, kulkekaa sitä. Maailman luotettavin navigaattori!




3 kommenttia:

  1. Meillä taloyhtiössä ei jostain syystä toimi ovipuhelimet, on ollut jo muutaman päivän toimimatta. Itsekin heitän avaimet parvekkeelta, jos joku on meille tulossa kylään. Huolto pitäisi tulla ne korjaamaan piakkoin. https://elkesan.fi/ovipuhelinremontti/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä teknisiä ongelmia tulee. Tänään unohdin työpuhelimen työpöydälle ja siellä se saa nyt olla tiistaihin asti. Toivottavasti ei käy niin että joku tarvitsee välttämättä pappia eikä osaa soittaa yksityisnumeroon.

      Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista