perjantai 27. toukokuuta 2016

Laulun aika on tullut

Olen juuri ja juuri ehtinyt virkata joka ilta kymmenen palasta torkkupeittoon. Tänään pääsin lähtemään töistä sen verran ajoissa, että ehdin lankakauppaan ja sain lisää lankoja, myös seuraavaa eli vauvaprojektia varten. Ensin riemunkirjava peitto ja sitten jotain pehmeää uudelle rakkaalle lapsenlapselle. Projekteillani on taipumus valmistua, ei hyvissä ajoin, mutta ajoissa. Kaikkea ei kuitenkaan voi saada. Yhden innostuksen takia toiset asiat jäävät huonommalle hoidolle. Roskaisesta kukkapenkistä voi syyllistyä tai sitten ei. Elämä on valintoja.

Kirjosieppo muistuttaa pastoria
Sain olla tänään surukodissa teologiharjoittelijan kanssa. - Leski sanoi hänelle, että sinulla on papille sopiva ääni. Tosiaan, Jumala on varustanut tuon papinplantun sopivalla olemisen tavalla ja hyvällä äänellä. Mietin, että on etuoikeus saada ohjata tulevia pappeja ja kertoa miten eri tavoin me työtämme teemme. Saamme käyttää omaa persoonallisuutta ja omia sopivaksi koettuja työskentelytapoja. Jokainen saa rohkeasti etsiä omaa olemisen tapaa ja omaa ääntä. Sitähän Paavalikin etsi, kirjoitti että kunpa löytäisin oikean äänensävyn. Olen varmaan ennenkin sanonut, että mitä vanhemmaksi elää, sitä enemmän näkee omaa keskinkertaisuutta ja nuorten lahjakkuutta. Sekin on hienoa. Kirkon työ ei ole minun varassani.

Leppälintu laulaa
Elämä on täynnä toivoa. Omenapuut ovat puhkeamassa kukkaan, mikä tarkoittaa sitä, että myös valokki kukkii hyvään aikaan. Sääennustuksessa luvataan lämpimiä öitä ja vähätuulisia päiviä. Odotan ilolla kesäisiä täyteläisiä metsäretkiä. Toivottavasti koirakaverini toipuu siihen mennessä tukkoisuudestaan ja jaksaa kulkea mukanani. 

Jonain päivänä leppälintu saa laulaa uuden oravaviirin vierellä. Monet asiat ovat vireillä ajatuksen tasolla, niitä mietitään hartaasti ja sitten jonain päivänä vain pannaan toimeksi. On aika etsiä tuuliviirille salkoa ja on aika pystyttää se. On aika olla hiljaa ja aika laulaa. Mikä ilo, että ei tarvitse laulaa koko ajan. Mikä riemu, että saa laulaa omalla äänellään silloin kun laulattaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti