lauantai 14. toukokuuta 2016

Voimat palautuvat

Aikansa on joka asialla taivaan alla. On aika työllä ja aika levolla. Olen nukkunut noin 18 tuntia jäätyäni eilen viikonloppuvapaille. Tarkoitus oli tehdä joitain valmisteluja helluntaiksi, mutta päänsäryn jälkeen nousi vähän kuumetta ja vatsaa kivisti. En ole jaksanut oikein edes täyttää sudokua tai selailla nettiä. Ja kun on sadellut, en ole murehtinut tekemättömiä puutarhatöitä. Nyt voimat alkavat palautua ja iltasella olen jo lukenut puolet lauluntekijä Jukka Salmisen uusimmasta kirjasta "Se on tervasta".

Jukka teki vierailuturneen ja konserttimatkan Vaasaan. Sain olla hänen mukanaan Suvilahden koululla ja Vaasan kirkossa. Hänellä oli upea avoin vuorovaikutus yleisönsä kanssa, niin lasten kanssa kuin kuulemani mukaan myös miesten, kun hän vieraili miestenillassa. Ilo ja aitous koskettivat. Jukka esiintyi viime kesänä Rovaniemen lähetysjuhlilla ja siellä sain ajatuksen, että olisi aika kutsua hänet Vaasaan. 

Meillä on hengellisen musiikin tekijöinä muutamia tällaisia taiteilijoita, jotka ovat seuranneet uskollisesti kutsumustaan, uudistuneet ja yllättäneet. Ja joillakin heistä on myös helposti lähestyttävä ja nöyränoloinen luonteenlaatu. Monet heistä ovat antaneet suuren osan työpanoksestaan lähetystyön hyväksi eri järjestöjen kautta. Ilmeisesti on niin, että koska musiikki on kanava, joka yhdistää eri kansallisuuksia, lähetysjärjestöt ovat oivaltaneet musiikin voiman työssään ja antaneet työmahdollisuuksia. Jukka Salmisen lastenkonsertteja voisi perustellusti sanoa kansainvälisyyskasvatukseksi. 

Jokaisella meillä, olimmepa taiteilijoita tai tavallisia taaplaajia, on heikot hetkemme. Joskus elämä vie paljon voimia. Syyt ovat moninaisia. Työ voi olla vaativaa, ihmissuhteet kuluttavat, joutuu kantamaan paljon vastuuta, sairaus vie voimia, tai näyttää siltä että kukaan ei enää tarvitse, elämällä ei ole merkitystä. 

Puhutaan akkujen lataamisesta. Sitä olen varmasti tehnyt, kun olen nukkua pussutellut pitkin päivää. Toisen hyväksyvän ihmisen lähellä myös latautuu. Hiljaisuus ja levollinen oleskelu antavat tilaa Pyhän Hengen hoitavalle työlle sydämessä. Hän on Voiman ja Rakkauden henki. Hän voi tehdä ihmeitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti