maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kukkiva risti

Mitähän se tarkoittaa, että tulee kieltää itsensä, ottaa ristinsä ja seurata Jeesusta (Mark. 8:34)? Millä tavalla tulee kieltää itsensä ja millä tavalla ei saa? 

Ihminen, joka ei hyväksy itseään ja omia tunteitaan, käy helposti hyökkäykseen. Hän haavoittaa toisia. Hän ei kestä katsoa itseensä vaan kääntää katseensa muualle ja etsii sieltä kohteita, joita voi syyttää omasta pahasta olostaan. Näin minäkin olen joskus tehnyt.

@Martta Perälä
Tämä taitaa olla aika yleistä. Niinpä olen vihdoin alkanut sääliä niitä ihmisiä, jotka haavoittavat sanoilla, teoilla, ilmeillä ja äänensävyillä. Heillä mitä ilmeisimmin on joku ongelma itsensä kanssa. He pyrkivät eroon itsestään ja ovat torjuneet ja kieltäneet itsensä väärällä tavalla. Jeesus ei toivo, että ihmiset tällä tavoin ajatuvat epäsopuun itsensä ja toisten kanssa.

Millainen itsensä kieltäminen sitten on hyväksi ihmis- ja jumalasuhteelle? Se että ei yritä olla mitään, että kestää sen miten puutteellinen ja tarvitseva on - suostuu vastaanottamaan apua ja rakkautta toisilta ihmisiltä ja Jumalalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti