sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Sinussa on voimaa


Ostin viikolla tyttärilleni kirkkaanpunaiset T-paidat. Tai jos toinen on liian iso, niin omaankin garderobiini mahtuu. Tämän vuoden Yhteisvastuupaita on mielestäni hyvin onnistunut. Sydämen päällä on niitä asioita, mitä saisimme sanoa toisillemme usein, mutta helposti jää sanomatta. Erityisesti nuoret tarvitsevat kannustusta voidakseen löytää omat kykynsä ja mahdollisuutensa. Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen tuotto käytetäänkin nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen. Kotimaassa vahvistetaan partiotoimintaa, joka tarjoaa nuorille ystäviä ja onnistumisen elämyksiä. Ulkomailla parannetaan nuorten mahdollisuuksia saada ammattikoulutus. Esimerkiksi Ugandassa on pakolaisleireillä kongolaisia nuoria, joiden unelmana on saada jatkaa koulunkäyntiä.

Eilisessä  Pohjalaisessa oli hauska otsikko: Virkamiehet käyvät runolle. Tänä iltana on nimittäin Vaasan kirkossa tapahtuma Valoisa huominen - ihmisiä runojen ja musiikin äärellä. Tervetuloa mukaan, tilaisuus alkaa klo 18. Olemme pyytäneet mukaan muutamia ihmisiä tuomaan esiin omia ajatuksiaan tulevaisuudesta. Jokaisella on mukanaan runo, jonka he haluavat lukea tunteidensa tulkkina. Mukana on mm. kaupunginjohtaja Tomas Häyry ja nuorten kanssa työskentelevä Heli Koivula. Arto Ristolainen tulkitsee kuulemaansa urkujen avulla. Itse juonnan tuon tilaisuuden ja aloitin päiväni miettimällä juontoja ja koostamalla runot oikeaan järjestykseen kanttoria varten. Illan tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen. 

Ehdin myös viimeistellä maatalouden ja metsätalouden verolomakkeet ja jälleen kerran ilmeisesti onnistuimme Jokun kanssa lähettämään ne sähköisessä muodossa verokarhulle. Jos jonkun asian tekee kerran vuodessa, se täytyy opetella joka kerta uudestaan. Lopuksi kehuimme itseämme ja toisiamme vuolaasti ja joimme päälle juhlakahvit karpalokinuskijäätelön kanssa. 

Ihmisen taidot ja voimavarat joutuvat elämässä koetukselle. Jos itseluottamusta ja omanarvontuntoa löytyy, löytyy myös uskomattoman paljon taitoa, venymiskykyä ja voimaa. En enää ole nuori lupaus, mutta voin yhä olla paitsi lupaava, myös aikaansaapa, innokas, kekseliäs, positiivinen, rohkea ja todellinen tähti. Ennen kaikkea voin kannustaa muita löytämään lahjansa. Täytyy nyt kuitenkin ensin käydä suihkussa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti