perjantai 5. helmikuuta 2016

Tien päässä hohtaa

Tänään olen taas saanut kokea, miten ihania työtovereita minulla on. Sain käydä monta syvällistä ja lämmintä keskustelua ja kiitän sydämeni pohjasta jokaisesta aidosta kohtaamisesta, mitkä Jumala minulle lahjoitti. Onhan työpaikoilla joskus kyllästyksiin asti turhaa lätinää olemattomista elämälle vieraista detaljeista. Eilen oikein havahduin siihen mikä räikeä ristiriita saattaa olla tärkeiden puheiden ja tosielämän välillä. Tämä päivä oli kaikkea muuta. On olemassa suurempia asioita kuin esimerkiksi kalenteri. 

Olin raivannut tätä päivää vähätöiseksi, koska meidän oli tarkoitus tehdä  koti-Joukon kanssa teatteriretki. Mutta eilen illalla suunnitelmat muuttuivat ja vein hänet öiselle Onnibussille. Hän meni Espooseen keittämään lapsenlapsellemme aamupuuroa. Viikonvaihteessa olimme siellä molemmin ja saimme nähdä että lapsella on hyvä ruokahalu niin momman lihapulliin kuin Hankon sushiin. Viime yöni jatkui siten että kaksi lamppua räjähti ja yksi 10 Ampeerin proppu paloi. Valvoin ja sydän oli täynnä huolia. 

Näkymä Toraslammin sillalta
Mutta aina on valoa! Heti aamulla huomasin, että ei kannata jumiutua ajatusrakennelmiinsa. Voi yrittää nähdä mikä on ollut oikein, mikä on hyvin, mitä mahdollisuuksia elämä tarjoaa. Voi muistaa että kaikki ja kaikenlaiset asiat ovat tähänkin asti järjestyneet. Elämä kantaa. Olin kiitollinen myös siitä, että minulla on puoliso. Kun tapahtuu jotain ikävää, lähellä on rakas ihminen, jonka kanssa saan jakaa huoleni. On perhe, jonka puolesta voin rukoilla ja luottaa Jumalan apuun. Rukouksen ja enkelien turvaverkko ympäröi rakkaitani.  

Tänään koin, että Jeesus kohtaa minut ystävänä siellä missä ihminen kohtaa ihmisen sydän lämpimänä ja korvat avoimena. Runeberginpäivän merkeissä jaan kanssasi, lukijani, kaksi säkeistöä JL Runebergin virrestä 367: 

1. On autuasta Jeesukseen
kaikessa aina luottaa.
En ystävääni sellaiseen
milloinkaan turvaa suotta.
Hän surun, ilon hetkinä
on uskollisin ystävä.
Hän voi ja tahtoo auttaa.

5. Jää sydämeeni vieraaksi,
ainoa auttajani.
Kyyneleet ilojuomaksi
muuttuvat voimastasi.
Kun hautaan kerran päättyy tie,
niin vieraanasi minut vie
hääjoukkoon, juhlaan taivaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti