lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kylmähoitoa

En ole varma, onko Ikaalisten kylpylässä kylmäallasta. Olin siellä viikon kuntoutuksessa. Kävin kerran ulkoaltaassa, mutta sielläkin veden lämpötila oli lähes 30 astetta. Tänään kävelylenkillä kipeytyi polvi, kun kävelin kovalla alustalla. Parempi polveni turposi ja sitä särki kotimatkalla. Onneksi myös armaallani oli sama ajatus kuin minulla: Mitä jos mentäisiin altaalle liottamaan niveliä?

Allas tarkoittaa meikäläisittäin Kivi- ja Levalammen säännöstelyallasta. Siellä meillä on mainio ilmava metsäsauna ja altaan vesi oli vielä ihan virkistävää. Talviturkit heitettiin jäiden sekaan. Telkät sielläkin jo uiskentelivat pönttönsä lähellä ja tiaiset merkkasivat reviiriä.

Kotiin tultua oli jännittävä tilanne naapurissa. Onneksi veljeni valvoi etänä ja hälyytti meidät huolettomat. 

Olin viikon poissa kotoa ja sillä aikaa  myös tuvan kello on palautunut Uurmaakarintien kellosepältä ja lyö komeasti. Rakastan vanhan kellon lyöntiä, joka muistuttaa ajan kulusta. Kello on kiidättänyt aikaa yli sata vuotta. En ole itsekään enää nuori. Aika on pysähtynyt monta kertaa. Sydäntä on kylmännyt. Olen epäröinyt uskallanko elää, ja löytänyt kuitenkin aina uutta iloa, uusia mahdollisuuksia, lämpimiä ihmisiä, unelmia, voimaa. Jumalalle kiitos!  

2 kommenttia:

  1. Minunkin pitäisi viedä meidän häälahjaksi saatu kello varmaan puhdistettavaksi kun sen lyönnit eivät aina kuulu. Ja se on sentään varhaisessa keski--iässä vasta. 35 vuotta täyttää 4.7. Sekin on varmaan väsynyt kuten sen saajatkin...Allergiaoireet nyt lyövät mieltä lyttyyn mutta ehkä tästä noustaan taas kuivemmalle maalle�� -Iloa Maaria ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas nähtiin, Pau, että ei mun kannata kadehtia sua siitä että kävelet reippaasti pitkiä matkoja, kun sulla kumminkin on omat krempat. Voimia niiden kantamiseen!

      Poista