keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Säätämistä

Olin yön yli -seurantakäynnillä keskussairaalassa. Säätäminen jäi vähiin. Sydänlääke pysyy ennallaan ja ilmeisesti syksyllä on uusi operaatio, ellei mitään ihmettä tapahdu. Sairaalassa on nyt joku uusi laitekin, millä voidaan säätää ja varmistaa hoidon onnistumista.

Kotiin päästyä tilasin käytettynä ostamaani polkupyörään satulalaukut netistä. Sitä on muutenkin varusteltu: joppari, rapakaaret ja lukko. Ostin siihen myös pienen jatkopalan että saan sarvet mieleiseeni ajoasentoon. Rupesin tuota putkea asentamaan, mutta siinä kävi niin että kun sain sarvet irrotettua ja sovittelin palaa paikoilleen, koko etuhaarukka klenahti pois paikoiltaan ja nurmelta löytyi mm. viisi erilaista muovirengasta.

Yritin sovitella niitä eri asentoihin ja lopulta tutkia ohjekirjasta ja netistä, mihin mikäkin osa kuuluu. Mutta totesin pian, että sopivaa räjäytyskuvaa ei löydy mistään ja tekninen ymmärrykseni ei riitä probleeman ratkaisemiseen. Onneksi Perttu tuli töistä ja nokkeluudellaan sai kuin saikin pyörän kasattua. Hänelläkin meni jonkin aikaa ennenkuin eräs minulle harmaita hiuksia aiheuttanut harmaa "holkki" löysi kolonsa.
Rudon kivisilta on jäänyt puiden varjoon
Tästä säätämisestä innostuneena säädin vielä pyöräni matkamittarin näyttämään oikeita lukemia. Vihdoin pääsin pyöräilemään kivisiltakiepauksen ja nautiskelemaan siitä että tuulen nopeus oli pitkästä aikaa alle 5 m/s. Luoja on säätänyt säät ja ilmat ihmeellisiksi. Alkukesä on ollut säiden puolesta omituinen. Monin paikoin kylvöt ovat jääneet kylvämättä märillä pelloilla. Pohjoisen matkalla näimme peltoja joissa vesi makasi. Meillä kylvöt saatiin tehtyä aikaisin, mutta erityisesti kevätrapsi on kitunut kylmässä. Monet luonnon kasvit kuitenkin kukkivat runsaina. Juuri nyt saamme nauttia syreenien huumasta.

Joku ajattelee, että ei Jumalalla ole mitään virkaa, vaan maailmassa kaikki asiat tapahtuvat ilman mitään yliluonnollista ohjausta ja seuraavat kohtalonomaisesti toisiaan. Ilmavirtaukset seuraavat lämpötiloja ja lämpötilat ja sateet ilmavirtauksia tai jotain sinne päin. Ihminen tekee jotain joka vaikuttaa ympäristöön ja luonnonkatastrofit taas vaikuttavat ihmisen toimintaan. 

Varmasti tässäkin on jotain perää, että kaikki riippuu kaikesta ja moni tapahtuma on seurausta toisesta tapahtumasta. Ilmastossa esimerkiksi tapahtuu muutoksia, jotka johtuvat hiilidioksidipäästöistämme. Kuitenkin uskon, että luonnossa on olemassa jotain sellaista vapautta, jota en ymmärrä. On olemassa enemmän mahdollisuuksia kuin voin nähdä ja säätöä korkeammalta taholta. Täytyy myöntää, että en ole juurikaan törmännyt suuriin luonnonlakien ja todennäköisyyksien vastaisiin ihmetapahtumiin. Ajattelen, että mitä ilmeisimmin elämääni voidaan johdattaa ihan tavallisesti ja se saa riittää minulle. 

Joskus olen kyllä saanut hämmentyä jostain merkillisestä telepaattisesta tai muuten selittämättömästä ilmiöstä. Silloin olen ajatellut, että tällekin voi kyllä olla selitys, josta tiede ja tutkimus ei ole vielä saanut kiinni, koska onhan tiede kuitenkin vielä varsin kehittymätöntä. Ei ole osattu sen vertaa vielä säätää, että olisi saatu syntymään aineesta uuden uutukainen elävä solu. Tokkopa saadaankaan. Se voi hyvinkin olla niitä juttuja, joita luoduille ei ole delegoitu.


2 kommenttia:

  1. Oletpa kärsivällinen kun jaksoit netistäkin etsiä kokoamisohjeita... luulen että mulla olisi pinna kärähtänyt jo alussa😒
    "Hän säät ja ilmat säätää" - kaikki on lopulta Jumalan kädessä vaikka itse vaikutamme siihen että kaikki käy kuin on jo alussa kirjoitettu.
    Hyvin käy sen joka turvautuu Luojaansa😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuli hiki. Oli hauska nähdä, miten kärsivällisesti poika tarttui "romuläjään" ja alkoi tutkailla palasia. Pojasta polvi paranee, niinhän sitä sanotaan. Niin uskon, että sekä elämän pienet että suuret ilot ja surut tulevat viime kädessä Jumalalta. On turvallisempaakin uskoa niin kuin ajatella, että sairaudet ja kuolema tai työpaikka ja perhe olisivat vain sattumaa.

      Poista