tiistai 28. heinäkuuta 2015

Unelmista totta

Monet unelmat ovat aivan mahdollisia saavuttaa. Meillä on pieni paritalonpuoliska Syötteellä. Hommasimme sen 2007 talvikeleille. Onneksi joku lapsista sanoi, ettei kuivan maan mökkiä kannata hankkia. Jos on vettä lähellä, voi myös uida ja kalastaa. Kiertelimme ainakin viisi Lapin ajelua hyvinkin pohjoisessa, ennen kuin se oikea tuli vastaan: mökki on pienen kirkasvetisen järven rannalla. Kaupat syntyivät ja niitä ei ole tarvinnut katua. Mökillä on ollut ihmeen paljon käyttöä. Talvisin hiihtelemme ja kesäisin marjastelen mökin ympäristössä. Metsästä tultua on mukava pulahtaa.

Mökkiyhtiöön kuuluu kaksi paritaloa ja yksi yksittäismökki. Ihan mukavaa porukkaa. Sitä paitsi satumme usein olemaan mökeillämme eri aikaan, joten ruuhkasta ei ole tarvinnut kärsiä. Yhtiökokouksessa olemme muutamaan kertaan pohtineet yhtä ongelmaa: mökeissämme on sisäsaunat ja vieläpä sähköiset. Kesällä olisi mukava saunoa ulkosaunassa, ettei mökki lämpiä. Yhteiselle pihasaunalle ei kuitenkaan ole oikein löytynyt paikkaa.
Niinpä tänä vuonna selvitimme isännän kanssa kovasti tarjolla olevia peräkärrysaunoja. Olivat ihan nättejä. Tulin kuitenkin ajatelleeksi rakennusmääräyksiä siltä osin, että ainut järkevä peräkärrysaunan paikka on kovin lähellä rakennusta. Niinpä on aina pieni paloturvallisuusriski ja pahimmassa tapauksessa menettää vakuutuskorvaukset, jos koko mökki sattuisi palamaan. Päädyimme telttasaunaan, jolle paikka löytyy vesirajasta. Ei tarvitse minunkaan kavuta huonoilla polvillani moneen kertaan jyrkkiä portaita uintireissuillani.

Käytettynä ostettu telttasauna pystytettiin eilen ja vihittiin käyttöön Aavan vanhempien kanssa. Tosin lauteille mahtuu vain kaksi rinnakkain. Löylyt olivat ilmavat ja pehmeät. Rinteestä valikoimani kiuaskivet sihisivät hienosti ja uinti 14-asteisessa vedessä oli virkistävää.

Tämän unelman toteuttaminen ei ollut taloudellisesti raskas investointi. Isäntä näki taas suurimman vaivan ja emäntä kiitti. Nevoilta ei ole vielä löytynyt juuri muuta kuin Maariankämmeköitä. Mutta aina voi unelmoida hyvästä marjapaikasta.
 


2 kommenttia:

  1. Nauttikaa! On mahtavaa kun unelma toteutuu. On ihana kun sen voi jakaa jonkun kanssa, yhteisen unelman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, toivoisin että osaisin kiittää sekä Jumalaa että läheisiäni hyvistä hetkistä. Tänä iltana löysin myös marjapaikan. Muutaman päivän perästä alkaa kypsyä kohinalla, jos yöt ovat näin lämpimiä. Iloa sinulle sinne mökkielämään, kotielämään ja sairaalaelämään!

      Poista