keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Ilo vaatii usein vaivannäköä

Nyt tulee kesä. Mustikka kukkii ja talviturkki on heitetty. Pipo piti vielä olla päässä tänään ja vesi tuntui olevan hätinä kymmenasteista, mutta metsäsaunan lämmöstä oli aivan helppoa pulahtaa.

Luonnon vehreys ja lintujen kevätpuuhat saivat sydämen lämpiämään. Linnunpesiä näytti olevan metsässä päällekkäin, kerrostaloasumista kerrakseen. Makkarat lämmitettiin grillikodassa. Päivän varsin märkä sade taukosi, aurinko pilkahti ja tuli laulun aika. 


Tämä metsäsauna on ollut meille kesäinen virkistyspaikka siitä saakka, kun palstalta hakattiin papintukkeja opiskelujani varten, ja isäntä huomasi, että sen poikki kulkee harjanne, johon saisi helposti metsätien. Kaivinkone kävi siellä tekemässä tietä ja isäntä alkoi puhua että sinne voisi laittaa saunan. Panin ensin vastaan, mutta kun kävin katsomassa, innostuin. Miksei metsätuloilla joskus voisi ostaa myös jotain mukavaa, muuten kaikki hupenee maatalouden investointeihin? Seuraavana päivänä ostettiin siirtosauna. Se tuli perjantaina ja lauantaina otettiin ensimmäiset löylyt. Myöhempinä vuosina alueelle on laitettu vielä grillikota, varasto ja puusee. Avioliittomme vahvuus on ollut siinä, että meidän on usein ollut helppo päättää asioita. Ihailin tänään sitä, että isännällä oli myös taitoa ja innostusta koota rakennukset paikoilleen. Lapset olivat silloin vielä pieniä, ja tekoaltaan turpeinen vesi sekoittui kun uimarit molskivat rantevedessä. Puhuimme apinakarvasta, kun ihokarvoihin tarttui tummaa turvetta. 

Koiramme Fiona oli tänään heti korvat höröllään, kun vaatehuoneessa kahahti. Se tajusi, että tartuin ulkoiluhousuihini. Retkikohde taisi varmistua sille viimeistään siinä vaiheessa, kun isäntä otti jääkaapista makkarapaketin. Koiralle metsäsauna tarjoaa aina mukavia kepinheittohetkiä.

Ihmisen luontaisen laiskuuden tähden joskus tihkaisee ajaa tuo reilun 20 kilometrin matka saunalle, mutta koskaan ei ole jälkikäteen kaduttanut. Eräs kasteperheen isä sanoikin kerran, että elämässä ei saa mitään mukavaa ilman vaivaa. Lapsista on vaivaa, mutta myös suunnattomasti iloa. Samoin on työlästä pakata perhe autoon ja lähteä  mökille saunomaan, mutta noiden hetkien varassa sitten kuitenkin jaksaa. 

2 kommenttia:

  1. Tällaisesta minäkin olen aina haaveillut ja haaveilen edelleen😊

    VastaaPoista
  2. Ehkä se vielä joskus tulee vastaan apinakarvoineen.

    VastaaPoista