lauantai 2. toukokuuta 2015

Kilometrikisa

Vapulta alkaa leikkimielinen kilometrikisa. Työpaikkamme Vaasan seurakuntayhtymä on jo parina vuonna osallistunut siihen omalla joukkueella. Tarkoituksena on pyöräillä mahdollisimman monta kilometriä, kohentaa kuntoa ja säästää fossiilisia polttoaineita. Minäkin olen tässä parina päivänä pyöräillyt munkkien voimalla. 
Kilometrikisa on oikeastaan tarkoitettu kannustamaan erityisesti työmatkapyöräilyyn. Valitettavasti työmatkani on sen verran pitkä, että tulee mentyä pyörällä töihin vain pari kertaa vuodessa. Siinä onkin tavoitetta että kunto nousisi sen verran että jaksaa pyöräillä Vaasaan ja takaisin. Pyöräilen nyt siis sekä huvikseni että kauppareissuja. Jälkimmäisistä saan erityisen laihialaiskiksin, sillä silloin autoilu vähenee ja saan säästettyä sekä luontoa että rahaa.

Tänään personaltrainerini Polarpersonaltrainer varoittaa minua harjoittelemasta enää korkealla intensiteetillä ja sitä lienee syytä uskoa ainakin jossain määrin. Polarpersonaltrainer on sivusto, johon saan tallennettua sykemittarista urheilusuoritukseni. Minulle sekä kilometrikisa että sykemittari ovat toimineet kannustimina liikkumiseen. 

Liikunta taas tuo iloa ja hyvää oloa. Lenkillä ajatukset liikkuvat jotenkin vapaammin ja luovemmin. Valitettavasti talvella liikkuminen jäi vähiin, kun lempiliikuntalajini murtomaahiihto tuntui olevan sydämelle liian raskasta työtä. Olen iloinen siitä, että jollain konstilla saan nyt narrattua itseni ylös tästä nojatuolista, sillä on helpompi löhötä, mutta liikunta voimistaa ja tuo paremman mielen. 

Lapsena näin jollain serkulla polkupyörän, missä oli kilometri- ja nopeusmittari. Olipa se upean näköinen värkki! Pääsisipä kokeilemaan meneekö yli 50 km tunnissa! Opiskeluaikana sain etupyörään kiinnitettävän matkamittarin, pienen rattaan, joka tikutteli eteenpäin pyörän tahdissa. Sekin oli jo hieno. Nyt kaikki urheiluvälineet ovat niin hyviä, polkupyörä kulkee keveästi, mittari näyttää nopeutta ja matkaa. Kyllä meidän kelpaa!

Jäljellä olevaa matkaa en tiedä, mutta pitkästi on jo takana ja sehän se on arvokasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti