perjantai 10. huhtikuuta 2015

Usko

Taistelu väsyttää! Olen miettinyt miksi olen toisinaan työpäivien jälkeen aivan puhkinainen, vaikka vuosi vuodelta jännitän esiintymisiä vähemmän ja  toimin rennommalla työotteella. Osa väsymyksestä selittyy terveydellä ja peruskunnolla. Jos olisin nuori ja kepeä! Mutta on siinä muutakin. 

Tänään törmäsin töistä lähtiessä erääseen nuorisotyönohjaajaan ja kun vaihdoimme muutaman sanan niin ehkä siinä hetkessä oivalsin mistä saattaa olla kysymys. MIksi väsyn hienoista ja ilahduttavista kohtaamisista? Syy voi olla siinä, että monet työtilanteet ovat sellaisia että ihmisten sisällä oikeasti käy uskon ja epäuskon kamppailu. 

Arkun äärellä pohditaan oliko elämä tässä? Onko sitä tulevaa elämää ja jälleennäkemistä? Onko armoa? Kastejuhlassa mietitään varjelevatko enkelit, jos sitä rukoilemme? Rippikoulun tapaamisissa nuoret ja vanhemmat saattavat tarkkailla uskooko pappi oikeasti tuohon mitä hän sanoo?  Ja joskus joku miettii että uskaltaako sille puhua niin kuin asia on? - Kun tällainen taistelu käy koko ajan ympärillä ja omassakin sydämessä niin eihän se ole ihme, että tunneherkkä ihminen sen aistii ja väsyy.

Jeesuksen omille pääsiäisen jälkeinen viikko oli myös melkoista henkien taistelua. Pääsiäisenä he saivat kuulla naisilta, että hauta on tyhjä ja siellä on enkeli. Melkoinen pääsiäisyllätys! Joku sanoi että minä näin siellä peräti kaksi enkeliä! Jeesus ilmestyi oppilailleen sitten monia kertoja ja aina he ihmettelivät oliko tämä unta vai totta. Joku puuttui joukosta ja kun hänelle yritti kertoa ilmestymisistä niin hän saattoi nauraa hämillään ja pitää höpsähtäneenä. 

Ylösnoussut Jeesus ei myöskään ollut hahmoltaan helposti tunnistettavissa, vaan hänen kanssaan saattoi keskustella tuntikaupalla tajuamatta että se on Jeesus - vasta leivän murtamisen tuttu ele avasi silmät näkemään että se on Herra. En ihmettele ollenkaan, että miehet olivat niin väsyneitä ja hämmentyneitä, että päättivät lähteä Tiberiaanjärvelle kalaan kokoamaan voimiaan. Kalastaminen, marjastus ja sienestys ovat myös minulle rakkaita luontoharrastuksia. Siellä voi selvitellä ajatuksiaan ja uskoaan.

Jeesuksen oppilaat saivat lopulta niin vahvan uskon, että sanoma rististä alkoi vaikuttaa ja jo miljardeja ihmisiä on kastettu Kristuksen omiksi. Onneksi uskoa ei tarvitse pusertaa itsestään eikä sitä voi toisellekaan antaa. Usko tulee siitä, että puhutaan siitä mitä on tapahtunut ja minkä Herra meille on ilmoittanut. Epäusko ja epäluottamus pyrkivät olemaan elämän peruskauraa, mutta usko ja luottamus ovat taivaan lahjaa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti