sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Hyvän voimat

Vaasan kirkossa oli tänäänkin paljon väkeä ja kirkkokahveilla oli mukavasti kuhinaa. Saarnani käsitteli sitä mikä tahtoo viedä toivon ja niitä hyvän voimia, mitkä auttavat jaksamaan ja antavat rohkeutta elää kristittynä. Laitoin saarnan tuonne puheiden sivulle, vaikka paremmin se on puhuttavaksi ja kuultavaksi tarkoitettu. 

Enkelit pitivät huolta Jeesuksesta kun hänen toivonsa meinasi huveta autiomaassa. Myös minä olen saanut kohdata enkeleitä ja muita hyvän voimia tänäkin päivänä.

Viime yönä alkoi yskittää eli aluillaan on kolmas flunssa tänä talvena. Olen yrittänyt etsiä lääkelaukkua jossa olisi flunssatroppeja, mutta taisi jäädä Syötteelle. Niinpä söimme äsken valkosipulia pizzan kanssa. Täytyisi jaksaa tehdä maatalouskirjanpitoa, mutta tänään on veto pois. Jo työviikko oli vaativa ja siihen flunssa ja sydänvaivat päälle. Messusta tultua en jaksanut edes ottaa Aavaa syliin, vaan annoin paapan hoidella häntä siihen asti kun perhe lähti kohti Espoota. 

Osa huonovointisuudesta johtuu sydämen rytmihäiriöistä, jotka ovat uusiutuneet ja haittaavat eloa. Pääsen onneksi huomenna kardiologille. On erinomainen asia, että tunnen tänään itseni sairaaksi, sillä yleensähän käy niin, että kun näkee lääkärin, tuntee itsensä niin terveeksi että alkaa selittää että ei mua oikeastaan mikään vaivaa. Lääkäri saakin usein olon tuntumaan paremmalta ilman mitään lääkelaukkua. Lääkärit ovat myös niitä hyvän voimia, jotka taistelevat kärsimystä ja kuolemaa vastaan. 

2 kommenttia:

  1. Totta puhut, Maaria. Täytyy olla todella sairas, ettei parane kun lääkärin näkee.
    Minullakin on tapaaminen lääkärin kanssa parin viikon sisällä. Ikä tuo mukanaan kaikenlaista.
    Toipumista sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Joo Pau, joskus joutuu oikein tsemppaamaan että muistaisi vähän valittaakin välillä ja kysyä jotain mikä on mieltä askarruttanut. Tällä kertaa sydän pomppi omaa persoonallista tahtiaan myös vastaanotolla, niin lääkärin oli helppo kuunnella ja katsoa vähän konellakin millaista käyrää se piirtää :) Periaatteessa ihan terve sydän, käyttäytyy vain vähän omituisesti niin kuin kantajansakin.

    VastaaPoista