lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kissa

Jouko oli löytänyt tänään Sissin puukopasta. Kissat rakastavat puhdasta puuntuoksua ja raikasta pyykkiä. Niinpä pesinkin äsken yhden papinpaidan toiseen kertaan, kun se oli jäänyt ajelehtimaan silityslaudalle ja toiminut karvoista päätellen Sissin lakanana.

Kissat ovat mielenkiintoisia otuksia. Paitsi että ne osaavat piiloutua kummiin paikkoihin, niistä ei myöskään näe päälle päin ajatuksia. Niillä on hyvä itsetunto ja ne toimivat hyvin itsenäisesti. Sen sijaan monia ihmisiä, myös minua, voi joskus lukea kuin avointa kirjaa. Joskus voi huomata mielenkiintoisia asioita sellaisista ihmisistä, jotka pyörittelevät sanojaan ja ehkä itse kuvittelevat olevansa ovelia. Olen jonkin verran oppinut tarkkailemaan eleitä ja kuuntelemaan muutakin kuin sanojen sisältöä. Ristiriidan havaitseminen voi olla hyödyllistä. Itse taidan olla niitä ihmisiä, joiden mielestä on parempi nostaa kissa pöydälle kuin kierrellä ja kaarrella.

Tänään oli viikon toiseksi viimeinen työpäivä ja meni aika myöhälle, mutta huomenna on vastaavasti lyhyempi päivä. Illalla oli seurakuntasalissa Raamattuopiston missiomusalinjalaisten esitys, jossa oli hyvää musiikkia ja raamatullista draamaa. Koin että sain esityksestä uutta voimaa. Innostus on tarttuvaa ja ihailin nuorten taitoja. Sitä paitsi heidän koko vartalonsa ilmaisi sanomaa. Oli myös mukavaa kun koolla oli satakunta eri ikäistä ihmistä. Syntyi mielestäni hieno yhteys nuorten ja vanhempien välille.

Nyt taidan minäkin vetäytyä sänkyyn ja mennä tyytyväisenä kerälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti