sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Maailmallisia makuja

Lomamatkalla kannattaa syödä niukasti, mutta sitäkin parempaa ruokaa. Tässä olemme mielestäni onnistuneet varsin hyvin. Ensimmäisessä matkakohteessa oli muutakin tekemistä kuin kokkaaminen, mutta ei hätää. Läheisestä ostarista saimme hankittua iltapalaksi erittäin maukkaat ja laadukkaista aineksista valmistetut sushiannokset. Espoon Han-ko ylitti siis kirkkaasti Vaasan Makogoron tason, vaikka sielläkin sushi on syötävää.
Sushi á la Han-ko tikuilla
Aamupalaksi söimme jotain, en muista mitä – oleellisinta oli että selvitimme samalla erään ystävän antaman salapoliisitehtävän. Tehtävän suoritus kesti alle 10 minuuttia, koska vävy osasi googlettaa Vaasan näyttämötaide-elämää erityisen hyvin juuri ruotsinkielellä. Sitten meidät heitettiin lyhyen leikkituokion jälkeen hellävaraisesti ulos, koska nuori perhe halusi osallistua vaippakarnevaaleihin.

Ei hätää, jatkosuunnitelmamme olivat navigaattoriin iskemistä vaille valmiina. Kuopuksen uusi asunto oli näkemisen arvoinen ja vierailu oli miellyttävä. Hän oli tietoinen siitä, että olimme kutsuneet itsemme lounaalle toisaalle, joten hän tarjosi virkistävät kahvimukilliset. Kävimme päiväkävelyllä läheisessä alppiruusupuistossa ja haaveilimme, että voisimme nähdä sen reilun parin kuukauden päästä täydessä loistossaan.
Alkupalat á la R&M
Ystävämme olivat panostaneet erityisesti tarjoamansa maukkaan myöhäislounaan esteettiseen vaikutelmaan. Ehkä he halusivat osoittaa, että näkevät vielä ihan hyvin. Pari viikkoa sitten tästä oli erityisesti heille itselleen syntynyt toisenlainen vaikutelma, kunnes lapsenlapset alkoivat kysellä, miksi te ukki ja mummi pidätte jatkuvasti toistenne laseja. Nauroimme erityisesti sitä että machona pitämämme ukki oli onnistunut keplottelemaan useita päiviä puolisonsa punasankaisilla ja sydänkuvioisilla ikkunoilla.

Marjaisat naistenpäiväleivokset
Ennen ruokarukousta oli pakko ottaa kuva herkullisista alkupaloista. Ravitseva ja kiinalaistyyppisesti maustettu pataruoka meni alas ilman että ehti ajatellakaan valokuvaamista. Rohkaisevat keskustelut kruunattiin vielä kauniilla ja raikkaanmakuisilla naistenpäiväleivoksilla. Erinomainen ja rakkaudella valmistettu lounas osoittaa, että ystäviemme palvelukotihakemus olisi ennenaikainen ja hätiköity, sillä sattuuhan sitä että joskus silmälasit vaihtuvat eikä siitä sen enempää.

Maut ovat siis olleet maailmallisia ja olemme saaneet ystävyyttä ja yhteyttä täyden sylillisen.

2 kommenttia:

  1. Upeita kattauksia, vesi tulee kielelle!

    VastaaPoista
  2. Silmänruokaa paastonaikana:;) ja senhän olis pitäny laihialaiselle riittääkin.

    VastaaPoista