lauantai 20. joulukuuta 2014

Maistiaisia

Aina kannattaa viimeistä pellillistä sen verran unohtaa uuniin, että voi hyvällä omallatunnolla maistella. Ja hyviä ovat talon perinteiset joulutortut. Ne tehdään sekoitetusta voitaikinasta ja luumuhillosta, joka keitetään kuivatuista luumuista. Koko on pieni, niin että hillon ja voitaikinan suhde on optimaalinen. Taikinan reunoista tehdään isännän suosimat isot puolikuut, joissa on sisällä erityisen paljon hilloa.
Jotain yritän jaksaa valmistaa Naskalin jouluun, vaikka yöllä kurkku oli kovin kipeä ja nukuin koko aamupäivän. Viikon työkiireiden keskellä aavistin, että nyt alkaa vastustuskyky pettää, teki niin mieli marjoja. Mutta kun pakastin on vintillä asti, en jaksanut hakea! Olen monet kerrat aiemminkin todennut, että ihmisen kannattaa kuunnella vaistojaan ja järkeviä mielitekojaan. Nyt on aattoon asti vapaapäiviä, ja sinä aikana toivottavasti  ehdin toipumaan  - ja valmistamaan limput ja joulusaarnat. 

Mitä tulee jouluherkkuihin ja kaikkiin elämän herkkuihin, tärkeintä ei ole määrä vaan laatu. Jotain hyvää ja rakkaudella tehtyä. Se saa riittää.

2 kommenttia:

  1. On tosi persoonallisen näköisiä joulutorttuja - ja näyttävät herkullisen nautittavilta!
    Lepoa ihan luvan kanssa, limpuista ei ole niin väliä. Kaupasta (S-Market) löytyy ainakin Hakomäen joululimppu, siitä tykkään.
    Muuten, huomasin yhtenä päivänä nettiä selaillessani, että olet kirjoittanut kirjan 1990-luvulla. Onnistuinkin sen lainaamaan kirjastosta.
    Surullista, rehellisesti kirjoitettua tositarinaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi Rosina. Moni on tuon kirjan lukenut. - Joululimpuista en malta luopua, laitettiin kotikalja tulemaan ja teen mäskin päälle taikinan. Se on sellainen must-juttu. Mutta sen sijaan piparit eivät ole niin välttämättömiä. Lepo tuntuu kyllä hyvin järkevältä ajatukselta!

      Poista