sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lautasantenni

Naskalin seinässä on vanha, rispaantunut ja ihan tavallinen TV-antenni. Se tuntuu riittävän. Monin paikoin varsinkin ulkomailla lautasantenneja on viritetty mitä merkillisimpiin paikkoihin. Oheisen kuvan lautasen bongasin syyskuussa Tyatiran kirkonraunioiden vierestä. Niinpä kirkon lähellä voi edelleen kuulla evankeliumia, vaikka ympärillä kohoavat minareetit.

Tyatiran kirkon raunioiden vieressä voi edelleen
kuulla evankeliumia jos virittäytyy oikealle taajuudelle
Tänään oli Vaasassa Medialähetys Sanansaattajien kirkkopyhä. Osanotto oli hyvä ottaen huomioon, että seurakunnassa oli toisaalla isot juhlat. Rovasti Matti Korpiaho saarnasi kirkossa ja iltapäivällä oli vielä seurat. Päivän kolehdit tuottivat huikeat yli 2000 euroa lähetystyölle nimikkolähettiemme TV- radio- ja internet-työlle. Olen siitä tavattoman iloinen. Tuon työn kautta tavoitetaan esim. Pohjois-Afrikassa ihmisiä, jotka eivät muutoin kuulisi Kristuksesta. Monet kuuntelijat ja TV-katsojat ottavat sitten yhteyttä ja kertovat, miten ovat saaneet uuden elämän näiden ohjelmien kautta.

Etelän seurakunnissa on seurakuntien talousarviomäärärahojen jaossa boikotoitu joitan lähetysjärjestöjä, jotka eivät kaikkien luottamushenkilöiden mielestä ole riittävän avarakatseisia. Minä pidän tuota valitettavana, koska tiedän että kaikkien kirkkomme lähettien tekemä työ on tärkeää. Raamattu synnyttää uskoa Kristukseen ja antaa ihmisille toivoa. Monet saavat tämän hengellisen avun lisäksi myös mahdollisuuden koulutukseen ja toimeentuloon. Haluan olla tukemassa kaikkea kristillistä tervehenkistä lähetystyötä. 

Joistain eettisistä asioista me kristityt olemme eri mieltä. Sen kanssa on elettävä. Niin oli jo alkukirkon aikana. Jotkut söivät epäjumalille teurastettua lihaa hyvällä omallatunnolla, toiset pitivät sitä syntinä. Paavali kehotti ottamaan rakkaasti huomioon ne kristityt, jotka ajattelevat toisin. Mielestäni on parempi etsiä yhteyttä kuin riitaa.

Illalla olimme vielä Laihian Meijerillä Herättäjän seuroissa. Sielläkin oli lämmin henki ja erityisesti Siionin virsien veisuu rauhoitti ja ravitsi sielua. Panin merkille, että hyvin monet noista virsistä puhuttelivat läheisesti Jeesusta, Vapahtajaa. Häntä tarvitsen.


2 kommenttia:

  1. Hyvin puhuttelevia ovat ne ajatukset, mitä evankeliumia radion kautta kuulleet ihmiset kertovat - silloin tällöin niitä kuulee jossain. Emme täällä Raamattujemme keskellä ymmärrä varmaan, mitä on elää lähes täydellisessä evankeliumipimennossa.
    Ja kun kaikki eivät osaa lukea, niin kuultu Sana on sitäkin arvokkaampi tuollaisissa maissa.
    Kiva tää sun blogi <3

    VastaaPoista
  2. Elämme tosiaan sellaisessa yltäkyläisyydessä, ettemme aina tajua miten suuri etuoikeus, että saa lukea vapaasti Raamattua ja käydä kirkossa ja ehtoollisella. Kiitos kannustuksestas Pau, edelläkävijä.

    VastaaPoista