keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Nuttu ja byxorimuisto

Jos ehtisin ennen lapsen syntymää tehdä toisen vauvannutun, niin ainakin takakappaleesta tulisi vähän kapeampi ja hiojen istuttaminen onnistuisi niin etteivät saumat näkyisi eteenpäin. Mutta kun näitä tekee vain kerran 25 vuodessa niin ei heti tule ihan priimaa. Nyt teen joka tapauksessa huuvalakkia ja sitten byxorit ja tietysti tumput. Äidin tekemä pikku tumppu löytyi malliksi vaatehuonetta siivotessani.

Kerran kun olin vierailemassa tutulla pienkodilla ja tarjosin vanhuksille ehtoollista niin kaikki kahvihuoneessa olevat halusivat ehtoollisen, paitsi ortodoksi, joka sanoi ottavansa vastaan siunauksen. Ehtoollisvälineitä hakiessani kuulin, miten eräs vanhus kysyi: Kuinka tämä voi jakaa ehtoollista kun tämä on nainen? Satavuotias ystäväni valisti häntä hyvin pontevasti, että kyllä nainenkin voi olla pappi. Meillä oli sitten siinä oikein hyvä hetki. Kun vein ehtoollisvälineitä eteiseen niin taas satuin kuulemaan keskustelun. Ensiksi mainittu sanoi, että tämähän olikin oikein hyvä pastori kun tällä oli hame. -  Nykyään monilla naisillakin on vain byxorit.

Tänään olin hame päällä Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin haastattelussa ja iltapäivällä huomasin, että Laihian kirkkoherran viran hakijat on nyt julkistettu myös lehdessä. Olen toinen heistä. Onhan se jännittävää, mihin olen nyt rohjennut ryhtyä. Ajattelen että jotain uutta voi syntyä, jos annan sille mahdollisuuden. Ei tarvitse sitten vanhana ajatella, että miksi en hakenut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti