lauantai 15. marraskuuta 2014

Trenki avuksi


Tämän päivän kuvaksi sopii hyvin Helena Paalanteen ottama hieno ylösnousemuskuva Hierapoliin kuolleiden kaupungista. Kävi nimittäin niin, että en nytkään nääntynyt lopullisesti. Saatuani aamupäivällä siunauspuheen ja kastetodistukset valmiiksi huomasin yllätyksekseni että synttärikäyntejä onkin tänään kaksi yhden sijasta. Lähdin kiireesti matkaan. Molemmat päivänsankarit olivat kuitenkin matkoilla. - Äiti tapasi sanoa päästessään luultua vähemmällä että tuli trenki avuksi.

Ylösnousemus Hierapoliin
kuolleiden kaupungissa (kuva Helena Paalanne)
Ehdin reippailla hautausmaalla katsomassa, missä päivän hauta on. Niitä olikin avattu tälle päivälle peräti viisi, ja monta lähekkäin. Se on poikkeuksellista, kun suurin osa hautauksista on nykyään tuhkauksia. Jostain syystä muistotilaisuudet ovat tänä syksynä oleellisesti vähentyneet, joten lähdin haudalta Vetokannaksen kirkkoon kastejuhlaan. Tapasin perheen eilen. Vauva oli ollut vähän sairaana, mutta kaikki sujui hienosti ja hän katseli minua hyvin tarkkaavaisesti  ja ymmärtävän näköisesti kun kerroin hänelle,  että Vapahtajamme Jeesus Kristus on kutsunut hänet opetuslapsekseen. 

Kotona odotti hyväntuulinen koira, syliin tunkeva kissa ja avulias mies, joka meni heti sytyttämään saunan pesään tulen. Nyt olen kuin uusi ihminen minäkin: Puhtaaksi pesty. On lauantai ja pyhän alku. Ehtookellot soivat. Sunnuntai on sitä varten, että trengitkin saavat levätä ja pääsevät kirkkoon. Jokainen sunnuntai muistuttaa siitä, että haudan paadet on puolestamme pois nostettu. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti